Investeringsforeninger

 Investerer du i en investeringsforening, overdrager du ansvaret til professionelle investorer. Det giver dig en række fordele, hvis du ikke selv har tid, viden eller økonomi til at investere. Men investeringsforeningerne tager sig også godt betalt. Her får du en introduktion til investeringsforeninger, så du kan øge dine chancer for at få succes med investeringsforeninger.

Hvad er en investeringsforening?
    En investeringsforening er en sammenslutning af investorer, der fx investerer i aktier, obligationer og fast ejendom. Her kan du læse mere om, hvad investerinsgforeninger går ud på.
Fordele og ulemper
    Om det er en god idé for dig at investere i investeringsforeninger afhænger af flere ting. Her kan du se, hvad der taler for og imod investeringsforeningerne.


Investeringsforeningernes opbygning
    Investeringsforeninger er typisk opdelt med flere underafdelinger, der hver varetager deres særlige område.
Afkast, risiko og gebyr
    Der er også inden for investeringsforeninger en snæver sammenhæng mellem afkast og risiko. Jo mere eksotiske aktier, investeringsforeningen investerer i, desto større er risikoen, men også det potentielle afkast. Det er forholdsvis nemt at bruge diverse online låne firmaer når den står på lån penge i en fart, men vi kan vel alle komme i den situation at vi mangler et lån når der ikke er flere penge sidst på måneden.


Kurslister
    Den korteste vej til at finde de rigtige investeringsforeninger, går gennem avisernes kurslister. Her får du - via de forkortelser aviserne benytter - en introduktion til kurslisterne.
Køb og salg af investeringsbeviser
    Når du investerer i en investeringsforening, køber du reelt et investeringsbevis - på samme måde, som du køber en aktie i et selskab.


Alt om ingenting og mere til..