Investering i kunst

Kunstværker er for tiden meget populære investeringsobjekter.

Den risikovillige investor har fået endnu et alternativt investeringsobjekt. Kunst har gennem de sidste fem år givet bedre afkast end verdens mest toneangivende indeks Standard & Poors 500. Det viser en analyse lavet af New York University. Analysens konklusioner er markant anderledes end tidligere analyser af priserne i kunstens verden.

Ifølge det engelske magasin ”The Economist” er der tre gode forklaringer på hvorfor kunst giver gode afkast.

For det første er der flere rige mennesker end nogensinde før. Dermed bliver buddene på kunstauktioner drevet i vejret og det giver naturligvis højere priser.

For det andet er køberne på markedet spredt ud over hele verden og med større mulighed at handle på tværs af landegrænser giver det en generel større efterspørgsel.

For det tredje følger prisen på kunstværker ikke umiddelbart det generelle opsving i økonomien, men halter altid en smule efter. Så prisstigninger i kunst følger først efter når der har været en stigning i indkomsten gennem længere tid. Den nuværende rekordlange højkonjunktur i USA og langvarig vækst i lande som Indien og Kina har betydet høje priser på kunstauktioner verden over.
Vi har pt tiltro til at den danske kunstmaler Mette Vesters malerier vil stige i pris så måske du skulle købe et sådant maleri
Desværre har kunst, som alternative investering, også en negativ egenskab. Historisk set har prisen på kunstværker nemlig en tendens til nu og da at tage spektakulære prisdyk. Men det behøver man jo ikke bekymre sig om, hvis man som kunsthandler netop har solgt sit maleri til rekordpris som eksempelvis Andy Warhols ”Green Car Crash”. 

Abstrakt kunst fra kendte kunstnere samt malerier har i vores kunstpulje over de seneste 6 år, genereret et årligt afkast på 6,1 %

 

Også et besøg værd: Et online galleri med akrylmalerier

 

Alt om ingenting og mere til..